Det er nemt at komme i gang – hvad venter I på?

Hvorfor kommer danske produktionsvirksomheder ikke i gang med dataopsamling? Netop nu, hvor eventuel recession og usikkerhed lurer i horisonten, burde incitamentet til at effektivisere produktionen være enormt, lyder det fra Claus Ransborg, der her kommer med sine anbefalinger til at komme godt i gang.

– Danske SMV’er udnytter ikke det enorme potentiale, der ligger i deres data, Alt for mange produktionsvirksomheder tager ikke digitalisering og dataopsamling alvorligt, siger produktchef Claus Ransborg fra REEFT A/S.

Den pointe uddybede han til et velbesøgt oplæg på Ingeniørforeningen IDA’s konference “Industri 4.0 – Fremtidens intelligente industri”, som løb af stablen i København 30. januar.

Hvordan tilpasser de danske virksomheder sig til et lavere aktivitetsniveau?

Men måske er produktions-danmark ved at være modent til at komme i gang med. Recession og usikkerhed truer, og det er essentielt for virksomhederne at forblive agile, så de kan tilpasse sig et eventuelt lavere aktivitetsniveau, lyder det fra Claus Ransborg.

– Det kan de gøre ved at sikre sig, at de træffer deres beslutninger på et faktuelt grundlag med udgangspunkt i objektive data fra produktionen – beslutninger foretaget på et subjektivt grundlag kan vise sig at være fatale på markeder, der er præget af finansiel usikkerhed.

Men hvordan kommer de små og mellemstore danske virksomheder i gang med dataopsamling?

Claus Ransborg fortæller:

– Det vi hører fra vores kunder, igen og igen er:

  • Sørg for at involvere medarbejderne
  • I skal udfordre ”vi plejer-kulturen”
  • I skal lære af andres erfaringer
  • Kommunikation, kommunikation, kommunikation!
  • Og så bare gå i gang! Få nogle erfaringer i det små – så kan I altid brede det ud

Produktchefen fra REEFT A/S uddyber:

– Jeg anbefaler altid, at virksomhederne starter med et mindre projekt, enten i en afgrænset afdeling eller en operation i starten af produktionsprocessen. Det er min påstand, at virksomhederne vil opnå værdi på meget kort tid – fordi de pludselig VED, hvad der foregår i produktionen og kan handle ud fra viden og ikke mavefornemmelser.

Hvad sker der? Hvorfor sker det? Hvad betyder det for produktionen?

Det er de tre vigtige elementer, der skal til, ifølge Claus Ransborg:

  1. Sæt en sensor til at måle, hvornår en maskine kører og hvornår den står stille. Mange virksomheder bliver overraskede over tingenes reelle tilstand, da de er vant til at se på manuelle indberetninger – og de er oftest upræcise.
  2. Find ud af, hvorfor maskinen står stille – få input direkte fra maskinen eller fra operatørerne.
  3. Og sørg så for at dele data med medarbejderne! Få visualiseret de opsamlede data på skærme og arbejd aktivt med de iagttagelser, I gør jer.

Og hvordan kommer virksomheden så videre?

– I skal altid kunne udvide jeres løsning – enten vertikalt eller horisontalt i virksomheden. I kan udvide med flere operationer for til sidst at afdække hele jeres produktion fra start til slut, eller I kan udvide horisontalt og tilføje mere funktionalitet til løsningen, fx via integrationer og mere visualiseringsledelse.

Vil du høre, hvordan du kan optimere din produktion? Så tag fat i Claus Ransborg på cr@reeft.dk eller 28 77 99 77.

Blog