Ege Carpets’ tvivl blev gjort til skamme

– Et behovsbaseret og innovativt samarbejde

Den danske tæppeproducent Ege Carpets har fået et databaseret overblik over fejl og mangler i deres produktion.

I en produktionsvirksomhed som Ege Carpets, der har mange led i deres produktion, kan der nemt opstå stop på produktionslinjerne. Disse stop kan være en kostelig affære for både effektiviteten, klimaaftrykket og økonomien. Med implementeringen af REEFTvisual får Ege Carpets nu svar på essentielle spørgsmål om deres maskiner som: Hvornår står maskinen stille, hvor lang tid står den stille, og hvad kan vi gøre for, at det ikke sker igen?

Ege Carpets er en dansk tæppeproducent med fire afdelinger i Danmark. Ege Carpets producerer primært tæpper til kontaktmarkedet som bl.a. hoteller, kontorer og krydstogtskibe. Ege Carpets har salgskontorer i hele verden – b.la. i Australien, USA, Dubai, Asien og i de europæiske lande.

Ege Carpets’ tvivl blev gjort til skamme

På trods af et voksende behov for at digitalisere væsentlige dele af produktionen, var der alligevel en vis tvivl og skepsis blandt medarbejdere og ledere, da beslutningen om at implementere digital dataopsamling skulle tages.

’’Da vi for fem år siden startede med digital dataopsamling via et andet system end REEFT, var der en vis skepsis fra medarbejderne. De var nervøse for, at det var ren overvågning af deres arbejde og effektivitet,’’ fortæller Morten Due, projektudvikler hos Ege Carpets.

Denne skepsis blev fejet af vejen, da Camilla Blicher Skov Andersen, salgschef hos REEFT, besøgte Ege Carpets og samlede medarbejderne til en introduktion af systemet.

‘Det var helt klart med til at afmystificere nogle af de forbehold, man kunne have. Det var en god måde at få medarbejderne integreret og engageret, og de kom lige pludselig selv med nogle ideer,’’ fortsætter Morten Due.

Flemming Thonesen Kilde, der er afdelingsleder for limeri hos Ege Carpets i Gram, oplevede også, hvordan medarbejderne blev mere og mere fortrolige med systemet:

“Med tiden kunne medarbejderne godt se, at det gjorde deres hverdag nemmere, så de ikke skulle gå med frustrationer over; Hvorfor sker det her igen og igen?”, siger Flemming Thonesen Kilde.

Samtidig gjorde flere afdelingsledere som bl.a. Pia Knudsen, der er afdelingsleder for farveri i Gram, meget ud af at gøre medarbejderne fortrolige med systemet:

“Vi har gjort meget ud af at gøre det klart, at det ikke er overvågning af medarbejderne, men simpelthen overvågning af maskinen. Har vi f.eks. en maskine, der står stille, får vi svar på, hvornår den står stille og i hvor lang tid. Og det er en stor hjælp for medarbejderne.”

Behovet for optimering

Ege Carpets forsøger hele tiden at optimere og forbedre deres produktion, og derfor opstod behovet for en digital løsning til dataopsamling, der kunne løse problemerne med produktionsstop.

Ege Carpets er meget bevidste om konkurrencesituationen på markedet, og hvordan de som dansk virksomhed kan skabe en konkurrencemæssig fordel.

’’I og med, at vi producerer i Danmark, så er det jo ikke lønnen, vi skal konkurrere på. Det er effektiviteten. Dataopsamling er derfor et godt redskab til at konkurrere på det parameter,’’ argumenterer Morten Due

Et samarbejde, der bærer frugt

Flemming Thonesen Kilde fortæller om et godt samarbejde mellem Ege Carpets og REEFT:

‘’Samarbejdet fungerer godt. REEFT er servicemindede og gode til at lytte til vores behov. De har tilpasset systemet, så det kunne passe ind hos netop os, og vi har allerede fået bygget et modul mere på ift. det første, vi startede med. Vi kan få lov til at udvikle os med systemet”.

Morten Due udtrykker også en tilfredshed med samarbejdet:

”Det er klart servicen fra REEFT, der har gjort, at vi har følt os rigtig trygge ved at have systemet fra start. De er til stede, tilgængelige, lydhøre, innovative og altid friske, når vi har nye ideer eller behov. Så dukker de op hos os, eller vi mødes over teams”, fortæller Morten Due.

This post is also available in: English